Verjamemo, da je entuziazem pomembnejši od bogastva, zato smo na začetku naše poti skoraj vsako prosto minuto izkoristili za pridobivanje znanja s področja avtomehanike. Nekateri iz naše ekipe so zanimanje za avtomobilizem odkrili na fakulteti, nekateri pa že veliko prej. Tako se je iz prvega malega projekta, v katerega je bilo vloženega veliko zanosa z malo denarja naredila Ford Fiesta, o kateri si lahko več preberete pod rubriko projekti.

V obdobju nekaj več kot 10 let smo od te naše prve Fieste, ki je bila namenjena učenju in druženju naenkrat začeli prejemati povpraševanja od dirkaških ekip, ki so si želele pomoči z naše strani pri njihovih projektih. Tako smo prvič začeli sodelovati pri nekoliko resnejši izdelavi dirkalnega vozila - avtokros buggy. O katerem si lahko vec preberete pod rubriko projekti.

Prepričani smo, da je za dobro predelavo potrebno ne samo misliti, da je dobra, ampak tudi izmeriti in pokazati s številkami. Zato smo z nekaj leti odrekanja kupili in izdelali vrhunske naprave za merjenje moči pogonskih agregatov tako cestnih motorjev, kot tudi avtomobilov o čemer si lahko več preberete v rubriki dyno.

Iz prvotno dveh članov se je v tem obdobju ekipa povečala na štiri stalne člane, pridobili pa smo tudi prijatelje s katerimi izvrstno sodelujemo. Tako je bistvo naše ekipe poleg entuziazma tudi prijateljstvo.

Za projekte uporabljamo produkte znanih proizvajalcev ter z nekaterimi zelo tesno sodelujemo pri razvoju novih komponent in materialov. Z našimi zmogljivimi merilnimi valji lahko optimalno testiramo produkte in izboljšave na področju motošporta.

Motec DTA Lysholm
Kenne Bell Haltech SINUS
AEM Auto Meter Vortech